Hoe voorkom je ticketoplichting?

  • Geplaatst op
Hoe voorkom je ticketoplichting?

Je wilt dolgraag naar een festival maar het blijkt uitverkocht. Wat doe je? Een kaartje kopen op de tweedehands ticketmarkt.

Uitverkocht?
Je wilt dolgraag naar een festival maar het blijkt uitverkocht. Wat doe je? Een kaartje kopen op de tweedehands ticketmarkt. Bijvoorbeeld via social media, Marktplaats of Ticketswap. Helaas komt het vaak voor dat 'iemand die niet meer naar het festival gaat' een oplichter is en jou een nep ticket of helemaal geen ticket verkoopt.

Vermijd het kopen van tickets zonder deze persoonlijk op te halen. Veelal is de aankoop via Marktplaats op geen enkele manier te controleren, ook niet al de verkopen een zogenaamde kopie van identiteit kan weerleggen.

Secundaire verkoop
De tickets voor de topevenementen zijn meestal snel uitverkocht zodat er een grote vraag ontstaat en het aanbod vervolgens gering is. Uiteraard ben je vrij om de tickets via de evenementenorganisatie en haar eigen distributiekanalen te kopen. Echter hier zijn de reserveringssites in de regel overbelast en is het lastig om via hen aan kaarten te komen.

Ook bij de verkoopinstanties in de grote steden moet u bij deze topevenementen rekening houden met lange rijen bij de start van de ticketverkoop. Veel mensen bezoeken deze voorverkoopkantoren tevergeefs.

4Alltickets bied je de mogelijkheid om voor deze populaire topevenementen alsnog tickets te bestellen. De prijzen worden gebaseerd op vraag en aanbod, waardoor de prijs soms wat hoger ligt dan de originele prijs. Vaak heeft het ons dan ook veel moeite gekost om aan bepaalde concertkaarten te komen en hebben we daar veel tijd ingestoken. We willen je tenslotte de kans bieden om je favoriete evenement te bezoeken.

Je kunt heel eenvoudig online of telefonisch uw bestelling plaatsen, zonder daar lang voor in de rij te moeten staan. Het is ook mogelijk om onze winkel te bezoeken aan de Oostzeedijk 322 te Rotterdam.

Tips voor het veilig kopen
# Controleer de gegevens van de aanbieder
# Check de Facebook-pagina (van de verkoper)
# Neem telefonisch contact op
# Twijfel? Haal dan altijd de tickets zelf op

 

(0)